Trender, mirakelkurer och erbjudanden

Det är så lätt att haka på olika trender och dieter. Sociala medier och internet svämmar över av olika mirakelkurer, hur du ska tappa x-antal kilo på en viss tid och hur just du ska få ett sexpack på magen. Har du gjort en sökning eller kanske bara pratat om träning och leva hälsosamt, kost eller gå ner i vikt? Bli inte förvånad om ditt flöde såväl på Instagram som på Facebook sedan kryllar av annonser och erbjudanden. Är du en person som lätt hakar på diverse olika trender för att sedan avsluta dessa lika snabbt? Blir du stressad över all denna information som du dagligen pumpas med? Vad är egentligen hälsosamt?

Hur påverkar stress dig?

Om du är en person som lätt hakar på olika erbjudanden vad gäller träning, dieter, utlovade resultat och så vidare så finns det troligtvis något typ av missnöje över hur situationen ser ut idag. När något som ska resultera i en hälsosam livsstil i stället skapar en stress kring kost, träning, sömn och aktiva dagar har vi på något sätt tappat det det egentligen handlar om. Det är lätt att bli stressad av att äta något du inte “borde” eller ett uteblivet träningspass. Hur stress påverkar just dig har du själv bäst koll på men om du känner att dessa saker stressar dig, vilket är otroligt vanligt, så är det inte längre hälsosamt.

Vad innebär det att ha ett hälsosamt liv?

Finns det endast ett sätt att beskriva vad det innebär att leva hälsosamt? Nej, självklart inte. Vad hälsosamt innebär för just dig kan bara du veta. Är det att äta en viss typ av frukost? Att kunna variera din frukost? Springa flera mil i veckan? Mysa ner i soffan framför en film och en skål godis? Gå ut och äta en riktigt god glass med familjen? De flesta människor mår bra av att hitta en balans mellan alla livets goda ting, där träning och aktiva dagar blandas med goda middagar och lyxiga glassar.

Förbud

Om du bestämmer dig för att helt och hållet förbjuda dig själv att äta vissa livsmedel, vanligtvis sötsaker men även andra saker, så kommer detta troligtvis vara det enda du tillslut kan tänka på. Till en början kommer det kännas lätt att utesluta dessa saker men det kommer högst troligt en dag då du blir sugen på den där chipspåsen, godiset, pizzan eller vita brödet. Du försöker ersätta suget med en god frukt eller en skål kvarg, är du nöjd efter det? Om du var hungrig så kanske det hjälper men om fallet är som så att du är sugen på en specifik sak så kommer suget att bestå. Vad innebär det att vara hälsosam för dig i detta läge? Att pressa dig igenom suget eller att skapa rutiner kring när/hur/varför du vill äta det där du är sugen på.

Är det meningen att du alltid ska följa ditt sug?

Självklart inte. Vi alla vet att det är viktigt att vi får i oss näringsrik mat som vi blir mätta av och som får kroppen att må bra. När det kommer till vår hälsa är det dock viktigt att ta reda på vad just du mår bra av. Det kanske är att “få” äta ditt favoritgodis en dag i veckan. Kanske köper du ett bestämt antal godisbitar som du njuter av, kanske får vetskapen om att du på en bestämd dag “får” äta det där godiset dig att hålla dig till näringsrik och nyttig mat resten av veckan. Eller så kanske du är en person som vet att du har jättetuffa dagar efter att du har ätit godis för att kroppen skriker efter mer. Du vet bäst vad som får dig att må bra.

Så mycket mer än bara kost och träning

Det är lätt att tänka att ett hälsosamt liv endast handlar om kost och träning. Det finns garanterat andra saker här i livet som får dig att må bra. Vad mår just du bra av? Glöm inte att njuta av livet, det som får dig att må bra och känna att just ditt liv är hälsosamt för just dig.

Vi kan hjälpa dig att leva ett hälsosammare liv! Här ser du några av alla de som fått fantastiska resultat med oss!