1. Dina bestämda regler är som gjorda för att brytas

Ett stort hinder att hoppa över är att inte ge dig själv för bestämda regler, som “Jag måste börja mitt träningsprogram på en måndag annars kan jag inte göra det.”

Om du bara bestämmer dig för något väldigt litet, som att bara ta en promenad, är det sannolikare att du säger “Det här känns bra, jag tror att jag kan avsätta mer tid.”

2. En liten vänskaplig tävling kan betyda mycket

Oavsett om du är ute efter att ta hem förstaplatsen eller bara vill gå snabbare än personen bredvid dig på löpbandet, har vänskaplig konkurrens en stor ökningskraft.

Även om du inte är en tävlingsmänniska av naturen, försök att du hitta en individ eller grupp som är något bättre eller snabbare än dig. Det kan vara till hjälp när det gäller antingen lite konkurrens eller bara när det gäller vad som kallas en konjunktiv uppgift. Det är en laginsats, men prestationen beror på vem som slutar först. Med andra ord, ingen gillar en som ger upp, inte ens du själv.

3. Hitta en vän som inte ger upp

Vissa människor föredrar ensamträning, men för dem som behöver lite push på motivationsavdelningen kan det göra stor skillnad att schemalägga regelbundna träningspass med en kompis eller grupp. Det är mindre troligt att du slumrar till eller går hem över natten om du vet att du lämnar din träningspartner i sticket.

Att ha andra människor runt dig med samma mål är alltid spännande. Man pratar alla om rätt saker och pushar varandra och firar segrar.

Även att ha en stödjande partner, familjemedlem eller vän kan vara motiverande. Om du meddelar att du kommer att delta i en kommande aktivitet, är det mindre sannolikt att du slappar av med träningen om du vet att de kommer att vara där för att heja fram dig.

4. Sluta träna för ditt utseende

“I samma ögonblick som jag slutade träna för mitt fysiska utseende blev jag mer motiverad”. När träning handlar om hur du ser ut och du inte lever upp till dina förväntningar några gånger, slutar du med att du bara ger upp.

Istället för att fokusera på större, mer svårfångade mål, försök sätta mikromål som hjälper dig att fira mindre segrar på vägen, som att förlora 5 % av din kroppsvikt, spika en armhävning för första gången eller springa en mil utan att stanna.

Du ska känna dig fantastisk över dessa prestationer och du bör berätta för någon – en instruktör eller vän – och vara stolt och glad.

5. Tagga dina vänner på Social för att boosta ditt ego

Sociala medier kan ibland vara extremt överväldigande, men det är en bra hävstång för att få lite träningsmotivation och vissa sociala plattformar kan till och med hjälpa dig att gå ner i vikt!

Hälsosam social konkurrens och stöd på sociala medieplattformar motiverar människor att komma ut och träna mer, enligt en rapport från University of Pennsylvania Annenberg School for Communication.

Använd sociala medier för att hålla dig ansvarig och hjälpa dig att hålla dig på rätt spår. Det viktigaste är att vara eftertänksam över mål och vem du har som vägledande kraft och motivation – dina vänner borde vara entusiastiska över samma saker som du är.

Lycka till och kör hårt!

Fortsätt att träna med oss och få ytterligare motivation – klicka här!