INGREDIENSER

En portion:
1 st – (2 st) – ägg
2 st – (3 st) – äggvita
1 msk – (1 msk) – vatten
1 tsk – (1 tsk) – olja
50 g – (50 g) – kall, kokt potatis*
paprikapulver
svartpeppar
1 st – (2 st) – skiva knäckebröd, t ex Wasa Husman**
45 g – (75 g) – mager skinka eller kalkon, max 3% fett
25 g – (25 g) – ruccola eller färsk spenat
* Om du inte har potatis kan du göra en naturell omelette och lägga till en skiva knäckebröd
** En skiva väger 12 gram. Kan bytas mot annat knäckebröd, samma mängd.

GÖR SÅ HÄR
Avlägsna äggvitor från äggulor, som inte ska användas i receptet. 
Vispa ihop det hela ägget med äggvitor, kryddor och vatten. Ställ åt sidan.
Mät upp och skiva potatisen.
Värm oljan med en skvätt vatten i en teflonpanna på medelvarm temperatur.
Lägg i potatisskivorna, bryn lätt och krydda.
Häll över äggsmeten och peta runt lite så att smet och potatis fördelas jämt.
Vik ihop omeletten som en halvmåne eller rulle och fös över den på en tallrik.
Dekorera med spenat, om så önskas.
Lägg knäckebrödet på tallriken med skinka och ruccola på. 

2 200 kcal: Följ receptet men använd måttenheterna inom parentes.
Laktosfritt: Receptet är laktosfritt.
Vegetariskt: Byt skinkan mot samma mängd Quorn Vegan Skivor. Ägg kan bytas mot veganskt alternativ.

Vill du har fler än 450 goda, nyttiga och lättlagade recept att välja mellan? Läs mer här!