Ingredienser, nyttig och god blåbärspaj

1 ark kyld pajskorpa
3/4 kopp socker
3 msk majsstärkelse
1/8 tesked salt
1/4 kopp kallt vatten
5 koppar färska blåbär, delade
1 msk smör
1 msk citronsaft

Tillagning, nyttig och god blåbärspaj

Förvärm ugnen till 220 grader.
Rulla degen på en mjölad yta för att passa en paj tallrik.
Vik kanterna.
Kyl i 30 minuter.
Förse degen med dubbel tjocklek av folie.
Baka på en nedre ugnsställning tills den är gyllenbrun, 20-25 minuter.
Ta bort folien och vikterna; baka tills botten är gyllenbrun, 3-6 minuter.
Kyl på ett trådställ.
Blanda socker, majsstärkelse, salt och vatten i en kastrull på medium värme tills det är jämnt.
Tillsätt 3 koppar blåbär.
Koka upp; koka och rör om i 2 minuter eller tills den är tjock och bubblande.
Ta bort från värmen.
Tillsätt smör, citronsaft och kvarvarande bär; rör om tills smöret har smält.
Häll i skorpan.
Kyl till servering.

Ska jag tina frysta blåbär innan jag bakar en nyttig och god blåbärspaj?

Nej, du behöver inte tina frysta blåbär innan du bakar! Ugnen (eller i det här receptet, spishällens värme) tinar upp bären. Blåbär är en av de bästa bär att använda frysta i en paj eftersom de har tjocka skinn och behåller sin fukt och saftighet utan att bli grötiga.

Varför är blåbärspajen rinnande?

Det finns några anledningar till att din blåbärspaj är rinnande. För att undvika en rinnande paj, se till att lagar bären med majsstärkelse i två minuter. Majsstärkelsen kokar och tjocknar fruktens juice och förhindrar att din pajfyllning blir för rinnande.

Hur vet du när blåbärspajen är klar?

För blåbärspajer bakade i ugnen kan du se när pajen är klar när skorpan är gyllenbrun och fyllningen bubblar. När du förbereder fyllningen på en spishäll, som detta recept för blåbärspaj, bör fyllningen vara fin och tjock innan den hälls i skorpan.

Näringsinnehåll:

1 bit:
269 kalorier
9 g fett (4 g mättat fett)
9 mg kolesterol
150 mg natrium
48 g kolhydrat (29 g sockerarter, 2 g fiber)
2 g protein.

Anmäl dig och få ca 450 goda och nyttiga recept som är enkla att laga!

English »