INGREDIENSER

En portion:
175 g – (250 g) – quornbitar “chicken style”
50 g – (75 g) – fänkål
80 g – (120 g) – tomat, gärna små
10 g – (15 g) – soltorkad tomat i olja, väl avrunnen
1 msk – (1,5 msk) – färsk citronjuice
chili flakes
svartpeppar
100 g – (150 g) – blomkål
1 tsk – (1 tsk) – olivolja
torkad dragon eller annan örtkrydda
30 g – (30 g) – färsk spenat eller ruccola
30 g – (30 g) – gröna ärter, frysta
50 g – (50 g) – gurka
30 g – (45 g) – quinoa = 70 g (105 g) kokt

GÖR SÅ HÄR
Förbered gärna dubbel sats!

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela blomkålen i små buketter.
Häll oljan i en ugnsfast form, gärna teflon.
Lägg i blomkålsbuketterna och skaka runt lite.
Krydda med örtkrydda.
Ställ åt sidan, så att tillagningen passar med resten av middagen.
Skär tomat och fänkål i mindre bitar.
Mät upp rätt mängd soltorkad tomat och lägg på en bit hushållspapper att rinna av.
Finhacka den soltorkade tomaten.
Pressa citronen.
Mät upp rätt mängd quornbitar.
Förbered salladen. Eventuellt kan du behöva tina ärtorna något.
Koka quinoan enligt anvisning på paketet, men uteslut salt.
Sätt samtidigt in plåten med blomkål i ugnen. Båda tar ca 10-12 minuter.
Häll chiliflakes, tomat- och fänkålsbitarna i en teflonpanna och hetta upp.
Häll i quornbitarna och citronsaften och rör om ordentligt.
Eventuellt kan du behöva tillsätta lite vatten.
Låt puttra under lock ca 10-15 minuter. Var noga med att det inte blir bränt eller torrt i pannan.
Servera på en fin tallrik!

2 200 kcal: Följ receptet men använd måttenheterna inom parentes.
Laktosfritt: Receptet är laktosfritt.
Vegetariskt: Receptet är ovovegetariskt. Välj äggfri quorn om du inte äter äggvita. Följ receptet i övrigt.

Vill du har fler än 450 goda, nyttiga och lättlagade recept att välja mellan? Läs mer här!

English »