Det finns tre saker som kan hjälpa dig att få en plattare mage, nämligen rätt kost, träning och hälsosamma vanor. Du kanske bara använder en av dem, men kombinationen av alla tre kommer att göra processen enklare, snabbare och effektivare.

Det är ingen hemlighet att för att bränna det oönskade fettet bör du följa en viss kostplan. Många kostplaner föreslår ett stort utbud av matrestriktioner och rekommendationer. Men om du vill gå resultat, här är några tips som kan hjälpa:

Proteinrik mat

Varje cell i människokroppen innehåller proteiner. De spelar en stor roll i viktminskningsprocessen. Tack vare sin förmåga att påverka hunger- och mättnadshormonerna är de ganska mättande.

Forskare har bevisat att personer med högre proteinintag har mindre bukfett än de som konsumerar mindre mängder av detta näringsämne.

Proteinrika produkter inkluderar ägg, kvarg, grekisk yoghurt, broccoli, brysselkål, jordnötter, mandel, pumpafrön, etc.

Kaffe och te (utan socker)

Kaffe och te (särskilt grönt) utan socker tillhör de hälsosammaste dryckerna nuförtiden. Konsumtion av kaffe eller te (grönt, svart) har visat sig öka antalet förbrända kalorier och minska magfettet.

Probiotika

Probiotika är jästsvampar och levande bakterier som har en positiv effekt på ditt matsmältningssystem och kropp i allmänhet.

Hälsosamma fetter

Använd måttliga mängder hälsosamma fetter, såsom vegetabiliska oljor, olivolja, kokosolja, nötsmör och de som du kan hitta i fisk, frön och avokado.

Ät mer fiber

Konsumtion av fibrer förhindrar ansamling av fett runt dina organ och minskar till och med fettökningen i buken.

Livsmedel som är rika på lösliga fibrer är brysselkål, björnbär, avokado, linfrön och havre.

Frukt och grönsaker

Sist men inte minst, om du vill få en plattare mage, ät mycket växtbaserad mat – minst fyra portioner grönsaker och tre portioner frukt om dagen.

Vill du ha hjälp med din viktminksningsresa och få en plattare mage? Träna med oss – klicka här!

Language »