12 partiska tips hur du behåller formen under Julen

Julen närmar sig snabbt, och många människor tenderar inte bara att förstöra sina vanliga dieter, men de går också upp några extra kilon. Baserat på studier tenderar majoriteten av människor att öka vikten under semestern och jul- och nyårsfirandet. Överdriven ätande påstås vara den främsta orsaken till ytterligare viktökning, men det beror också på brist på fysisk aktivitet och motion. Här får du 12 partiska tips hur du behåller formen under Julen!

Många människor där ute tenderar att hoppa över sina träningsrutiner under Jul och Nyår eftersom de tror att de inte har tillräckligt med tid för att utföra sina träningspass. Och eftersom de känner sig skyldiga efter uppehållet är de flesta gym och fitnesscenter fyllda med nya medlemmar. Tänk alltid på att du fortfarande kan njuta av uppehållet och hålla dig i form samtidigt. Om du vill hålla dig i form, särskilt under jul och nyårsafton, är här några användbara tips som kan hjälpa dig:

Ät innan du går ut

Först är det bäst att du äter något innan du går ut på besök, resor eller familjemiddagar. Genom att göra det kommer du inte längre att frestas att äta mycket eller överdriva dig själv eftersom du redan har ätit. Att hoppa över måltider är inte heller en bra idé, för du tvingas först äta mer senare.

Välj godsaker

Var noga med att välja godis som du äter på ett klokt sätt och kanske mer hälsosamt. Du bör välja något som du bara kan njuta av under just den tiden och inte något som är tillgängligt hela tiden.

Undvik att hoppa över måltider

Hoppa inte över måltider, särskilt frukost! Även om det kan vara frestande att hoppa över vissa måltider och tro att det kommer att kompensera för godisarna du konsumerade under föregående dag, gör det inte eftersom det bara leder till kontraproduktiva resultat.

Drick med måtta

Det är bäst att reglera ditt drickande eftersom alkohol, läsk eller andra juicer bara ger fler kalorier till de du redan har ätit!

Var aktiv

Du bör fortfarande utföra din träningsrutin när det är möjligt och om du inte kan göra det, gå bara mer, parkera din bil ett stycke bort från affären eller använd bara trappan!

Gå ut ur huset

Gör julhelgen till en familjeaffär och planera utomhusaktiviteter där alla är inblandade. Även ett snöbollskrig i trädgården kommer att bränna mycket kalorier och hålla barnen underhållna. 🙂

Hoppa inte över din styrketräning

Kom ihåg att utföra din styrketräning för att bibehålla den muskelmassa du arbetade hårt för att få. Och med alla extra julmåltiderna kan du till och med få lite extra muskler. Och det här är mycket bättre än att få lite extra fett.

Sätt realistiska mål

Du bör ställa in orealistiska träningsmål. Sikta på minst en halvtimme per dag och du kommer att bli väldigt glad när du kommer att uppnå det. Om du planerar en timme eller mer och inte uppnår det kommer du bara att bli besviken.

Njut av dig själv

Se också till att sätta realistiska kostmål! Att försöka begränsa dig helt från vissa livsmedel får dig bara att äta mer. Njut gärna av godisarna som du verkligen älskar, men i små portioner.

Drick vatten

Detta kan mätta din aptit genom att drick rikligt vatten, dock inte för mycket. Och det kommer också att förhindra en eventuell baksmälla om du dricker för mycket alkohol.

Ät mindre och oftare

Fördela dina måltider jämnt över dagen och ät inte allt på en gång. Istället för att ha 2 enorma måltider, ha 5 små. Ät din middag tidigare och ta en trevlig promenad innan du går och lägger dig.

Prioritera dina träningspass

Försök att göra dem tidigt på morgonen medan alla andra fortfarande sover. På så sätt undviker du också anmärkningar som ”Åh, kom igen! Det är jul…”

Här är 12 partiska tips hur du behåller formen under Julen och som hjälper dig att undvika att gå upp i vikt under vintersemestern, men som också gör att du kan njuta av dig och ha kul med dina nära och kära. Här kan du läsa mer om våra effektiva program som du kan träna hemma!

English »