Det är mer än förståeligt att vilja koppla av med en drink i slutet av en lång vecka. Även om det är ganska gott, är det lätt att glömma de flytande kalorierna du smuttar på.

En kalori är en energienhet som kommer från mat och dryck. Den lägsta kalorialkoholen är vodka, som bara har 100 kalorier i en 50-millimeters shot. Andra alkoholer bland dem med lägst kalorier är whisky, gin och tequila, som alla har cirka 110 kalorier per shot.

Medan vissa former av alkohol innehåller ett ganska stort antal kalorier på egen hand (tittar på dig, triple sek), är en stor fråga i allt detta blandare. “Groggvirket” vi lägger till alkoholhaltiga drycker är höga i socker och ger ingen näringsmässig fördel.

Den goda nyheten är att du inte behöver byta ut din chardonnay mot seltzer varje gång du vill fira.

För att minska kalorierna i de flesta drycker kan du variera med förhållandena mellan ingredienser:

  • Tillsätt mer is eller kolsyrat vatten
  • Toppa din drink med färsk fruktjuice (utan tillsatt socker)
  • Prova ett naturligt sötningsmedel istället för vanligt socker eller sirap
  • Använd kalorifria mixers, lemonad, lätt sötade isteer, örter, frukt eller grönsaker för att smaksätta drycker utan att öka kaloriinnehållet.

Med det i åtanke är det här några av de alkoholhaltiga dryckerna med lägst kaloriinnehåll du kan servera, inklusive enkla justeringar av några populära favoriter.

Avskalad Margarita

Margaritas kan vara kaloribomber tack vare massor av socker och triple sec. Färdiggjorda blandare kan också vara ett problem på grund av högt sockerinnehåll. För att komma runt det kan du använda färsk limejuice, tequila och en skvätt agavesirap.

Vill du lägga till lite näringsämnen i mixen? Då kan du använda avokado, mango och apelsinjuice för en rejäl dos av viktiga vitaminer och mineraler.

Gin och tonic

En gin och tonic är en klassisk kombination, men den kan innehålla många kalorier. Varför? Tonic vatten görs vanligtvis med majssirap med hög fruktos, samma sötningsmedel som finns i cola – och liten flaska tonic innehåller åtta teskedar tillsatt socker.

Att lägga till seltzer till en cocktail är alltid ett utmärkt val eftersom det ger noll kalorier och noll gram socker. En gin och seltzer låter dig få samma bubbliga känsla och ginsmak utan alla tillsatta kalorier.

Rödvin

Ja, små mängder alkohol, inklusive rött vin, kan vara en del av en lågkalorilivsstil. Dock är det alltför lätt och vanligt att konsumera för mycket.

Men att hålla sig till ett glas vin hjälper till att hålla kalorierna nere. Det är ett bra val när det gäller kalorier.

Proffstips: Välj torrare sorter som sangiovese, cabernet sauvignon och pinot noir. Dessa tenderar att ha lägre socker och kalorier.

Martini

Liksom vin är portionerna viktiga här. En klassisk vodka eller gin martini är cirka 120 kalorier.

Medan martinis är notoriskt starka, kan vara bra när det kommer till kalorier.

Att smutta på en så stark cocktail betyder förmodligen att du kommer att dricka den långsammare än en sötare drink gjord på juice eller sirap. Om du vill ha lite smak i blandningen, lägg till en twist av citron för att ingjuta en citrussmak eller göra din drink med en skvätt olivjuice – det tillför bara cirka fem kalorier.

Rom och Diet Cola

Är rom och cola din favoritdrink? Ett glas rom blandad med Diet Coke ett lägre kaloriantal än dess motsvarighet.

Om du vill förstärka smaken utan att lägga till massor av kalorier, kan du alltid lägga till en skvätt färsk limejuice i ditt glas också.

Vitt vin

Ett kylt vitt vin kan vara uppfriskande, men välj den typ du smuttar på med omsorg. Torra vita viner, som sauvignon blanc eller pinot grigio, tenderar att ha lägre sockerhalt, vilket leder till färre kalorier. Sötare varianter som Riesling kan ha fler kalorier.

Och återigen, serveringsstorleken spelar roll.

Ljust öl

Öl anses ofta vara den ultimata kaloribomben, men det kanske inte är så illa. Öl innehåller flera B-vitaminer, mer kalcium, magnesium och selen, som är en viktig antioxidant, än en portion vin.

Många öl listar inte kalorier på sina etiketter. Leta efter en öl som har en alkohol i volym på fyra, och du kommer att få cirka 100 kalorier per glas.

Vodka Soda

En vodkaläsk kan vara ditt hälsosammaste val om du är på humör för stark alkohol. När du kombinerar en shot vodka med seltzer, slipper du överflödiga kalorier – och en otäck baksmälla.

Sodavatten eller club soda är kalorifritt eftersom det bara är bubbelvatten. Det är också en bra cocktailmixer eftersom den återfuktar och inte innehåller några tillsatta sockerarter eller konstgjorda sötningsmedel. Dessutom kan bubblorna sakta ner dig, så att du inte smäller i drycken.

Champagne

Reglerna för att välja en champagne med lägre kalorier är desamma som för vin.

När du väljer din champagne, vet att “torr” betyder mindre socker och kalorier. Du kan också leta efter “brut” på etiketten, som är franska för osötad eller torr.

Mojito

En mojito kombinerar röriga myntablad, rom, sodavatten och socker. Att minska på hur mycket socker du använder eller byta i ett sötningsmedel mot vanligt socker kan också hjälpa till att minska på kalorierna.

Paloma

Tänk på en Paloma som grapefruktälskarens alternativ till en margarita. Den innehåller tequila, grapefruktjuice, limejuice och sodavatten för en smak av margarita.

Denna uppfriskande dryck är ett lättare alternativ till en margarita som vanligtvis är gjord med mycket agave och/eller massor av sockersötad barlime. Använd färsk grapefruktjuice istället för på flaska för att spara på kalorier.

Mimosa

Om du gillar att gå på brunch kan mimosas stå på menyn. Mimosa kommer vanligtvis med två ingredienser: apelsinjuice och mousserande vin eller champagne.

Beroende på hur den är gjord, ett glas mimosa innehåller mindre än 100 kalorier. Så du kanske vill välja en kalorifattig apelsinjuice eller vin- och champagnealternativ som är mindre söta.

Du kan behöva göra några justeringar med mängden is, typ av sötningsmedel eller typ av mixer i dina alkoholhaltiga drycker för att minska kalorierna. Annars kommer drycker som vin, champagne och lätt öl att göra susen för att hålla nere kalorierna.

Vi rekommenderar inte alkohol, men hjälper dig med både kost och träning som ger snabba resultat – klicka här!

Language »