INGREDIENSER
En portion:
150 g – (225 g) – kycklingbröstfilé, rå, skinn- och benfri, gärna tunnare skivor
1 tsk – (1,5 tsk) – olja
1 msk – (1,5 msk) – limejuice, färskpressad
1 tsk – (1,5 tsk) rivet limeskal
en skvätt vatten
svartpeppar
75 g – (100 g) – ananas i bitar, gärna fryst
75 g – (100 g) – broccoli
30 g – (30 g) – färsk spenat eller ruccola
30 g – (45 g) – paprika, valfri färg
50 g – (30 g) – gurka
1 st – (2 st) – grön oliv, väl avrunnen
30 g – (45 g) – bönpasta, t ex Kungsörnens bönpasta med fullkorn = ca 70 g (100 g) kokt

GÖR SÅ HÄR
Förbered gärna dubbel sats!
Sätt ugnen på 200 grader.
Snygga till kycklingfiléerna och skär bort eventuella senor och hinnor.
Dela filéer om de är väldigt tjocka, så blir tillagningstiden kortare.
Lägg i en plastpåse. Var noga med att inte använda samma redskap till övriga råvaror!
Riv lite limeskal, pressa limen.
Blanda en marinad av limesaft, olja, vatten och svartpeppar.
Häll i påsen med kycklingfiléerna.
Vänd påsen lite då och då så att marinaden fördelas jämnt.
Lägg limeskalet åt sidan.
Tina ananasen.
Lägg kycklingen med marinaden i en ugnssäker form.
Ugnsbaka i ca 20-25 minuter tills kycklingen är genomstekt (65 grader innertemperatur och/eller klar köttsaft).
När ca 10 minuter av tillagningstiden återstår, ta ut formen och strö ananasbitar och limeskal över kycklingen.
Skjutsa in i ugnen att laga klart.
Blanda salladen och lägg på en tallrik.
Skär broccolin i buketter.
Dessa ångkokas i mikro eller kastrull med vatten ca 1-2 minuter.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, men uteslut salt.
Servera kycklingen med broccoli och pasta på fatet med salladen.

2 200 kcal: Följ receptet men använd måttenheterna inom parentes.
Laktosfritt: Kontrollera att pastan är laktosfri.
Vegetariskt: Byt ut kycklingen mot samma mängd quorn bitar “chicken style” eller quornfilé. Anpassa tid i ugnen (kortare). Följ receptet i övrigt.

Vill du har fler än 450 goda, nyttiga och lättlagade recept att välja mellan? Läs mer här!